Hall of Fame

Op College St. Paul zijn wij trots op wat onze leerlingen bedenken, maken en uitvoeren. Deze leerlingen verdienen een plek in de Hall of Fame!

Turnkampoien!

Ricardo, uit klas 2B,  heeft in het weekend van 10 en 11 juni meegedaan aan de finale van de Nederlandse Kampioenschappen Turnen. Op zaterdag is hij tweede geworden op de meerkamp. Zondag had hij 5 toestelfinales. Hij heeft 1 keer goud gehaald op vloer en 3 keer brons op brug, rekstok en sprong.

College St. Paul feliciteert Ricardo van harte met deze bijzondere prestatie!

Bekijk Ricardo’s prestatie hier!

En ook Dylan uit klas 2B is creatief bezig geweest. Hij gadf Medusa, de griekse wraakgodin, een heel nieuw en modern uiterlijk. Bijzonder goed geslaagd!
Dat je met een eenvoudig materiaal zoals waterverf de mooiste dingen kan maken bewijst Emmelie uit klas 4F. Zij schilderde deze twee prachtige stillevens!
Op 12 maart hebben 15 leerlingen van College St. Paul meegedaan aan de jaarlijkse CPC loop. En met goed resultaat: Iza uit 4C was de snelste leerling bij de scholenloop! Gefeliciteerd Iza! En daarnaast natuurlijk ook felicitaties voor de sportieve docenten, men. van Woerkom, mevr. van Holsteijn en men. Vereecken
Boekverslag

Dat een boekverslag niet altijd een geschreven stuk tekst hoeft te zijn bewijst Melissa uit klas 1E. Zij maakte op een creatieve manier een boekverslag waarin alle informatie over het boek staat maar dan net even anders. Ziet er goed uit Melissa!

Klik op de foto voor een grotere versie

molen-de-ros-winkelpui Stage Molen de Roos

In de twee weken voor de herfstvakantie hebben de leerlingen van klas 4A en 4B stage gelopen. Een van deze leerlingen is Adrian uit klas 4A en hij had een stageplaats bij Molen de Roos in Delft. Dat ze bij deze molen niet alleen meel verkopen is te lezen in de mooie presentatie die Adrian maakte, Adrian heeft het naar zijn zin gehad want hij raadt deze stageplek iedereen aan!

Klik op de foto om de presentatie van Adrian te bekijken.

De Gouden Eeuw

Klas 2B is heeft zich bij het vak Geschiedenis bezig gehouden met het onderwerp De Gouden Eeuw in Nederland. Daaraan werd een opdracht verbonden waarbij de leerlingen een poster moeste maken over dit onderwerp. Isabel uit deze klas bezocht in de herfstvakantie het RIjksmuseum en maakte daarna deze prachtige poster! Top, Isabel!

Klik op de kleine versie en de poster verschijnt in groot formaat!

 poster-isabel-2b
dscf1902 Groene Vingers

Uit klas 3D hebben Jennifer, Nathalie, Morgan, en Analisa geholpen met de buitenbak winterklaar te maken. Nieuwe planten fleuren het geheel op, bloembollen gaan dat in het voorjaar nog meer doen. Dit is een samenwerkingsproject van de Gemeente, Buurthuis en College St. Paul. De leerlingen gaan ook het onderhoud plegen, aangestuurd door mensen (Teun, Hans)van het Buurthuis.

Hollandse Helden met Alfredo!

Op zondag 27 november zal Alfredo Lorenzo uit klas 1A te zien zijn in het programma Hollandse Helden met een documentaire die gaat over zijn ambitie om de beste goochelaar van de wereld te worden. De uitzending is te zien op NPO 3 om 19.25 uur.

Uit het persbericht: De 13-jarige Alfredo Lorenzo heeft een droom: de beste goochelaar van de wereld worden. Dit heeft hij niet van een vreemde, zijn hele familie zit namelijk in het variété. Het goochelen is hem met de paplepel ingegoten en het artiestenbloed stroomt door zijn aderen. Hij krijgt dan ook alle hulp van zijn familie om zijn droom te verwezenlijken. Om dit te bereiken moet hij een pittige weg afleggen, veel oefenen, shows geven en aan goochelwedstrijden meedoen. Alfredo’s leven lijkt een grote show, maar wat komt er bij kijken als je al op jonge leeftijd hebt besloten wat je later wilt worden? Hoe gaat Alfredo om met de druk, het harde trainen en het leven in de schijnwerpers?

poster-alfredo-web_388

Mijn Hand

Klas 1A heeft bij Beeldende Vorming de afgelopen periode gewerkt rond het thema IK. De beeldende opdracht die zij hiervoor kregen was maak een zelfportret. Dit zelfportret was echter niet van hun gezicht maar van hun hand. In de hand zijn afbeeldingen en woorden getekend die iets over henzelf vertellen.

Hieronder de kleurrijke resultaten van deze opdracht. Klik op de afbeelding voor een vergroting.